Lekker ranten!

Steam: koop NOOIT meerdere games ineens

Door kipusoep op vrijdag 24 juli 2015 10:45 - Reacties (38)
Categorie: Rant, Views: 9.336

Sinds kort gebruik ik Steam regelmatig, namelijk vanaf dat GTA V uit kwam voor de pc.
Zo heb ik het e.e.a. voorbij zien komen over Project CARS en het leek me de moeite waard om dat spel eens te proberen, aangezien Steam tegenwoordig een goede refund policy heeft, zou je zeggen...
Toen ik Project CARS opzocht in de Steam store, kwam ik terecht bij het vermakelijke spelletje Rocket League (echt een leuk spel overigens!).
Dus ik heb besloten om beide spellen te kopen met de gedachte dat ik altijd nog mijn geld terug kan krijgen.
Uiteindelijk viel Project CARS mij tegen en had ik juist erg veel lol met Rocket League, dus ik wilde de refund aanvragen voor Project CARS. Inmiddels had ik Rocket League al wel meer dan 2 uur gespeeld.
Wat blijkt nou; om je geld echt terug te krijgen, moet je de volledige aankoop laten terugbetalen, maar dat kan niet, omdat ik één van de spellen al meer dan 2 uur heb gespeeld.
Waarom zou je niet gewoon je geld voor één spel terug kunnen vragen?! Welke idioot heeft dat verzonnen?!
Het komt er dus op neer dat je alleen één spel binnen je aankoop kunt laten vergoeden naar je Steam Wallet, maar dat wil ik helemaal niet, want het is gewoon mijn geld, wat ik graag terug wil hebben!

Moraal van het verhaal; koop NOOIT meerdere spellen tegelijk, het kan je alleen maar dit soort gezeik opleveren.

Bedankt Steam!

Warme Winter Weken bij UPC... Of niet?!

Door kipusoep op donderdag 16 december 2010 22:39 - Reacties (12)
Categorie: Rant, Views: 6.991

Tja, het onderwerp is er weer; UPC. De reden achter deze blog post is ten eerste om even wat van mij af te schrijven, ten tweede mijn ervaringen met UPC te delen met anderen en ten derde UPC misschien wakker te kunnen schudden wat betreft de interne processen.

Maandag 6 december 2010
UPC gebeld om ons abonnement te wijzigen. Dit is mogelijk aangezien ze een tariefwijziging doorvoeren per 1 januari 2011. De huidige situatie is als volgt:
 • Totaalpakket bestaande uit:
 • Internet 60 Mbps
 • Telefonie onbeperkt + Europa
 • Digitale TV Royaal met DVR
 • Extra Digitale TV DVR
De nieuwe gewenste situatie:
 • Totaalpakket bestaand uit:
 • Internet 25 Mbps
 • Telefonie onbeperkt + Europa
 • Digitale TV Starter HD met DVR
Gebeld om deze wijziging door te geven, dit zou uiteraard zonder problemen in orde komen!

Woensdag 8 december 2010
In mijn mailbox ontvang ik een bevestiging van UPC over de nieuwe bestelling. Het volgende schijn ik besteld te hebben:
 • UPC Internet Fiber Power 25 Mbps
 • UPC Telefonie Standaard
 • UPC DTV Starter HDDVR
 • Warme Winter Weken - 2 maanden Film1, Sport1 en uitbreiding naar Royaal
Klinkt leuk, maar het klopt dus niet. Ik heb niet aangegeven dat wij niet meer onbeperkt willen bellen. ’s Avonds bel ik om door te geven dat de bestelling klopt, op telefonie na. Dit moet gewoon onbeperkt blijven. Prima, wordt geregeld!

Zaterdag 11 december 2010
De nieuwe HD DVR is binnen gekomen. ’s Avonds aangesloten om er achter te komen dat de HD zenders ‘Niet toegankelijk’ zijn. Prima denk ik bij mijzelf, ik zal morgen even nieuwe bekabeling kopen, aangezien de test zender ook aan gaf dat de verbinding niet in orde is.

Zondag 12 december 2010
Nieuwe bekabeling gehaald (klasse A) en de correcte pluggen:
http://www.keuren.eu/images/CX%20PROFSOCK.jpg
Uiteraard nog steeds geen HD zenders en de test was tevens nog steeds negatief. Na een tijd heb ik hem beneden aangesloten op een WCD waarvan ik zeker wist dat de verbinding goed was.
En ja hoor, de HD zenders doen het! Snel er mee terug en aangesloten op de WDC waar hij al op aangesloten was en ook daar werkte het naar behoren, zelfs Sport1 en Film1 (Warme winter weken actie)! \o/

Maandag 13 december 2010
’s Avonds zet ik de tv aan en merk op dat alle standaard zenders niet werken, behalve Ned1. De HD zenders werken wel. Sport1 en Film1 dan weer niet, ook de HD zenders daarvan niet. Balen dus!
Na vele malen de box gereset te hebben nog steeds geen resultaat, ik dus bellen met UPC; lang leve 0900 nummers! Ik vind het echt onbegrijpelijk dat een bedrijf geld aan haar klanten durft te vragen om hulp te krijgen met dingen die zij zelf aanbieden. Iets met “de klant is koning”… Maar dat even tussendoor.
Ik krijg na ongeveer 8 minuten gewacht te hebben iemand aan de lijn die mij verzekerd dat het voor morgenochtend 7 uur in orde is. Ik had hoop…

Dinsdag 14 december 2010
’s Avonds na het werk zet ik de tv aan om te kijken of alles weer in orde is. Helaas is dit niet het geval. Ik besluit het nog een dagje aan te zien voordat ik weer bel met de klantenservice.
Tevens heb ik wederom een bevestigingsmail in mijn mailbox zitten. Dit keer heb ik het volgende besteld:
 • UPC Internet Fiber Power 25 Mbps
 • UPC Telefonie Onbeperkt EU
 • UPC DTV Starter HDDVR
 • Warme Winter Weken - 2 maanden Film1, Sport1 en uitbreiding naar Royaal
 • Extra UPC MediaBox - HD met DVR
Erg leuk; mij een extra UPC MediaBox aan te smeren!

Woensdag 15 december 2010
Ik ontvang nog steeds niet de zenders die ik zou moeten ontvangen… ’s Avonds maar weer aan de lijn hangen met UPC. Ik moet zeggen; erg leuke kerstliedjes, maar ik heb liever een persoon aan de lijn, dan meer dan 8 minuten naar deze liedjes in mono á ongeveer 8Kbps.
Uiteindelijk worden mijn gebeden verhoord en krijg ik iemand aan de lijn. Hij geeft aan dat ik inderdaad nog niet alle zenders ontvang en na weer even in de wacht gehangen te hebben moet ik de DVR maar eens opnieuw installeren.
Nadat dit voltooid is werken Ned1 en Ned2. De overige zender komen ook langzamerhand door. Mooi, een fijne avond nog meneer!
Ook nog even aan de lijn gehangen met iemand van de administratie van UPC, om uit te leggen dat ik geen extra UPC MediaBox heb besteld, terwijl deze zelfs al bij TNT Post klaar ligt om naar mij toe te komen. Zij vertelde mij dat ik het pakketje gewoon aan de deur kan weigeren en dat het dan ook niet gefactureerd zal worden. Ook heb ik maar even gevraagd hoe de status is van telefonie; het terugzetten van standaard naar onbeperkt. Dit is dus fout gelopen en ze zou het opnieuw doorzetten naar de juiste afdeling.

Donderdag 16 december 2010
Maar eens even een belletje gedaan hoe het nou zit met Sport1 en Film1. Ik krijg te horen dat er nog diverse processen bezig zijn onder onze naam. Ik denk bij mijzelf; dat zou inderdaad wel eens kunnen kloppen ja, na al dat geklungel!
Enfin, het zou goed moeten komen en hij beloofde mij zaterdag nog even een blik op de situatie te werpen. Indien het dan nog steeds niet in orde is kon hij het handmatig recht zetten. Dat kon op dit moment namelijk nog niet.

Conclusie
Het is een bende bij UPC. Ik hoop van harte dat alles in orde komt, zonder dat ik een dag-salaris aan telefoonkosten kwijt ben. Het is voor mij werkelijk onmogelijk om te begrijpen hoe een simpele wijziging zo uit de klauwen kan lopen. Moraal van het verhaal; de klant is wederom de dupe…

Ov-chipkaart faalheid

Door kipusoep op woensdag 17 november 2010 19:26 - Reacties (32)
Categorie: Rant, Views: 6.921

Beste lezer,

Vooral toch even een waarschuwing; dit is een rant blogpost!

Waar ik het over wil hebben is de ov-chipkaart; een populair onderwerp om lekker over te ranten! Er zijn drie problemen waar ik mij echt over kan verbazen, welke in relatie staan tot dit kansloze product. Deze drie problemen zal ik hieronder vrij kort toelichten:

Inchecken in de bus
Zo goed als elke werkdag maak ik een ritje met de bus richting Arnhem en weer terug. Vaak zit ik dan redelijk vooraan, waardoor het mij is opgevallen hoe veel mensen gewoon door kunnen lopen als ze niet eens correct ingecheckt hebben met deze verdoemde chip. Ze halen hem er te snel langs, het apparaat gaat lopen krijsen als een bitch en rood gloeien. Toch heeft de chauffeur zoiets van; 'ik ga toch lekker niets zeggen'.
Persoon loopt de bus in en is niet ingecheckt; oftewel; zwart rijden...

Multiple chips
Aangezien ik laatst klaar was met de opleiding, kon ik van de NS een abonnement krijgen om na 9 uur met 40% korting te reizen, voor maar liefst één heel jaar, onder de noemer 'uitgestudeerd'. Prima dacht ik, dat moeten we vooral maar accepteren!
De NS begrijpt uiteraard zelf ook, dat iemand die net afgestudeerd is, al in het bezit is van zo'n mooie ov-chipkaart.
Fout, uiteraard snappen ze dat niet en krijg je er nog één bij, waardoor je lekker met twee ov-chipkaarten mag gaan in- en uitchecken... 8)7

Geen abonnement
Zoals eerder vermeld, reis ik bijna elke werkdag met de bus. Niet zomaar een bus, nee jongens en meisjes, een echte Veolia bus!
Om telkens weer de bus in te mogen stappen en een plekje op te zoeken, ben ik in het bezit van een maand abonnement. Dit is nog steeds van papier, Veolia heeft er niet zo'n haast bij op een faalproduct over te stappen.
Toch heb ik maar eens gebeld met de enige echte Veolia klantenservice, om eens te informeren over de aanwezige plannen om volledig over te stappen op de ov-chipkaart. Daar konden zij mij doodleuk uitleggen, dat er nog geen concrete plannen zijn, maar de abonnementsvormen zullen waarschijnlijk komen te vervallen.
Dit houdt dus in, dat het reizen met de bus veel duurder zal worden voor mij, terwijl bijvoorbeeld Connexxion wel abonnementsvormen gaat aanbieden voor ov-chipkaart eigenaren.

Al met al moet u begrijpen, dat dit product enorm faalt en per direct moet verdwijnen!