Warme Winter Weken bij UPC... Of niet?!

Door kipusoep op donderdag 16 december 2010 22:39 - Reacties (12)
Categorie: Rant, Views: 6.990

Tja, het onderwerp is er weer; UPC. De reden achter deze blog post is ten eerste om even wat van mij af te schrijven, ten tweede mijn ervaringen met UPC te delen met anderen en ten derde UPC misschien wakker te kunnen schudden wat betreft de interne processen.

Maandag 6 december 2010
UPC gebeld om ons abonnement te wijzigen. Dit is mogelijk aangezien ze een tariefwijziging doorvoeren per 1 januari 2011. De huidige situatie is als volgt:
 • Totaalpakket bestaande uit:
 • Internet 60 Mbps
 • Telefonie onbeperkt + Europa
 • Digitale TV Royaal met DVR
 • Extra Digitale TV DVR
De nieuwe gewenste situatie:
 • Totaalpakket bestaand uit:
 • Internet 25 Mbps
 • Telefonie onbeperkt + Europa
 • Digitale TV Starter HD met DVR
Gebeld om deze wijziging door te geven, dit zou uiteraard zonder problemen in orde komen!

Woensdag 8 december 2010
In mijn mailbox ontvang ik een bevestiging van UPC over de nieuwe bestelling. Het volgende schijn ik besteld te hebben:
 • UPC Internet Fiber Power 25 Mbps
 • UPC Telefonie Standaard
 • UPC DTV Starter HDDVR
 • Warme Winter Weken - 2 maanden Film1, Sport1 en uitbreiding naar Royaal
Klinkt leuk, maar het klopt dus niet. Ik heb niet aangegeven dat wij niet meer onbeperkt willen bellen. ’s Avonds bel ik om door te geven dat de bestelling klopt, op telefonie na. Dit moet gewoon onbeperkt blijven. Prima, wordt geregeld!

Zaterdag 11 december 2010
De nieuwe HD DVR is binnen gekomen. ’s Avonds aangesloten om er achter te komen dat de HD zenders ‘Niet toegankelijk’ zijn. Prima denk ik bij mijzelf, ik zal morgen even nieuwe bekabeling kopen, aangezien de test zender ook aan gaf dat de verbinding niet in orde is.

Zondag 12 december 2010
Nieuwe bekabeling gehaald (klasse A) en de correcte pluggen:
http://www.keuren.eu/images/CX%20PROFSOCK.jpg
Uiteraard nog steeds geen HD zenders en de test was tevens nog steeds negatief. Na een tijd heb ik hem beneden aangesloten op een WCD waarvan ik zeker wist dat de verbinding goed was.
En ja hoor, de HD zenders doen het! Snel er mee terug en aangesloten op de WDC waar hij al op aangesloten was en ook daar werkte het naar behoren, zelfs Sport1 en Film1 (Warme winter weken actie)! \o/

Maandag 13 december 2010
’s Avonds zet ik de tv aan en merk op dat alle standaard zenders niet werken, behalve Ned1. De HD zenders werken wel. Sport1 en Film1 dan weer niet, ook de HD zenders daarvan niet. Balen dus!
Na vele malen de box gereset te hebben nog steeds geen resultaat, ik dus bellen met UPC; lang leve 0900 nummers! Ik vind het echt onbegrijpelijk dat een bedrijf geld aan haar klanten durft te vragen om hulp te krijgen met dingen die zij zelf aanbieden. Iets met “de klant is koning”… Maar dat even tussendoor.
Ik krijg na ongeveer 8 minuten gewacht te hebben iemand aan de lijn die mij verzekerd dat het voor morgenochtend 7 uur in orde is. Ik had hoop…

Dinsdag 14 december 2010
’s Avonds na het werk zet ik de tv aan om te kijken of alles weer in orde is. Helaas is dit niet het geval. Ik besluit het nog een dagje aan te zien voordat ik weer bel met de klantenservice.
Tevens heb ik wederom een bevestigingsmail in mijn mailbox zitten. Dit keer heb ik het volgende besteld:
 • UPC Internet Fiber Power 25 Mbps
 • UPC Telefonie Onbeperkt EU
 • UPC DTV Starter HDDVR
 • Warme Winter Weken - 2 maanden Film1, Sport1 en uitbreiding naar Royaal
 • Extra UPC MediaBox - HD met DVR
Erg leuk; mij een extra UPC MediaBox aan te smeren!

Woensdag 15 december 2010
Ik ontvang nog steeds niet de zenders die ik zou moeten ontvangen… ’s Avonds maar weer aan de lijn hangen met UPC. Ik moet zeggen; erg leuke kerstliedjes, maar ik heb liever een persoon aan de lijn, dan meer dan 8 minuten naar deze liedjes in mono á ongeveer 8Kbps.
Uiteindelijk worden mijn gebeden verhoord en krijg ik iemand aan de lijn. Hij geeft aan dat ik inderdaad nog niet alle zenders ontvang en na weer even in de wacht gehangen te hebben moet ik de DVR maar eens opnieuw installeren.
Nadat dit voltooid is werken Ned1 en Ned2. De overige zender komen ook langzamerhand door. Mooi, een fijne avond nog meneer!
Ook nog even aan de lijn gehangen met iemand van de administratie van UPC, om uit te leggen dat ik geen extra UPC MediaBox heb besteld, terwijl deze zelfs al bij TNT Post klaar ligt om naar mij toe te komen. Zij vertelde mij dat ik het pakketje gewoon aan de deur kan weigeren en dat het dan ook niet gefactureerd zal worden. Ook heb ik maar even gevraagd hoe de status is van telefonie; het terugzetten van standaard naar onbeperkt. Dit is dus fout gelopen en ze zou het opnieuw doorzetten naar de juiste afdeling.

Donderdag 16 december 2010
Maar eens even een belletje gedaan hoe het nou zit met Sport1 en Film1. Ik krijg te horen dat er nog diverse processen bezig zijn onder onze naam. Ik denk bij mijzelf; dat zou inderdaad wel eens kunnen kloppen ja, na al dat geklungel!
Enfin, het zou goed moeten komen en hij beloofde mij zaterdag nog even een blik op de situatie te werpen. Indien het dan nog steeds niet in orde is kon hij het handmatig recht zetten. Dat kon op dit moment namelijk nog niet.

Conclusie
Het is een bende bij UPC. Ik hoop van harte dat alles in orde komt, zonder dat ik een dag-salaris aan telefoonkosten kwijt ben. Het is voor mij werkelijk onmogelijk om te begrijpen hoe een simpele wijziging zo uit de klauwen kan lopen. Moraal van het verhaal; de klant is wederom de dupe…

Volgende: Steam: koop NOOIT meerdere games ineens 07-'15 Steam: koop NOOIT meerdere games ineens
Volgende: Ov-chipkaart faalheid 11-'10 Ov-chipkaart faalheid

Reacties


Door Tweakers user S401, donderdag 16 december 2010 22:44

Volgens mij is het zo als het werkt bij UPC dan is het allemaal erg fijn, maar als je iets moet veranderen ofzo of er werkt iets niet, dat dan het gezever begint. Wat ben ik blij dat ik tot nu toe (even afkloppen) nog alleen maar positieve ervaringen heb met UPC.

Door Tweakers user Chrisjuh_15, donderdag 16 december 2010 22:47

Ik kan me zo erg vinden in dit verhaal he. Perfect beschreven. Zelf namelijk ook zo'n dergelijk probleem gehad met UPC.

Er zijn uiteindelijk 4 monteurs langs geweest (gratis, dat dan weer wel) en uiteindelijk hebben we zelf (toen de monteurs weg waren!!) het probleem kunnen oplossen van een foutieve kabel! Hoe verzin je het?! 4 monteurs zien niet dat er een verkeerde kabel in het spel is?

Anyways... zolang het werkt vind ik het allemaal prima bij UPC maar als het niet werkt is het een ramp van ongekende omvang....

Door Tweakers user mvdam, vrijdag 17 december 2010 00:08

Ik heb vandaag toevallig nog een monteur over de vloer gehad, erg prettig persoon, geen gezeik over de kabels aangezien de metingen allemaal goed leken, modem klapte eruit bij volle upload. Zonder morren modem vervangen door een nieuwe, geen problemen meer :).

Zo nu en dan lossen ze dingen wel eens zonder gezeik op :P

Door Tweakers user Gish, vrijdag 17 december 2010 00:19

Ach, is bij Tele2 niet anders hoor, dus maak je niet druk 8)7

Door Tweakers user Wava, vrijdag 17 december 2010 00:26

Ziggo precies hetzelfde, monteurs zijn ook gewoon niet aardig en ze berekenen voorrijkosten. Conclusie: Elke ISP faalt of onze eisen zijn te hoog. U mag kiezen.

Door Tweakers user Xaero, vrijdag 17 december 2010 07:42

Wava schreef op vrijdag 17 december 2010 @ 00:26:
Ziggo precies hetzelfde, monteurs zijn ook gewoon niet aardig en ze berekenen voorrijkosten. Conclusie: Elke ISP faalt of onze eisen zijn te hoog. U mag kiezen.
Ze werken met gewoon zó veel klanten.. Waardoor het gewoon lastig wordt om te zorgen dat iedereen tevreden is. Verder kan je wel elk individueel probleem online gooien, maar met die 1.941.500 (intussen meer..) klanten zullen alleen ook de klanten die problemen hebben alleen alles maar online smijten. (bijna) niemand maakt een review als hun internet gewoon perfect werkt :). En dat het een keer fout kan gaan, tsja..

[Reactie gewijzigd op vrijdag 17 december 2010 07:42]


Door Tweakers user BlackBurn, vrijdag 17 december 2010 08:08

Exact dezelfde ervaringen met UPC.

Nu heb ik alleen nog internet van UPC (omdat ik te ver van de centrale vandaan woon voor fatsoenlijk ADSL) met analoge TV (hoezo koppelverkoop???).

Internet werkt gelukkig naar behoren, voor TV gebruik ik nu schotel, beste keus ooit, m.i. :-)

Succes in ieder geval en dat de "kabel" markt maar eens "echte" concurrentie mag krijgen, word het misschien nog iets.

Door Tweakers user Lenny77, vrijdag 17 december 2010 08:33

lang leve 0900 nummers! Ik vind het echt onbegrijpelijk dat een bedrijf geld aan haar klanten durft te vragen om hulp te krijgen met dingen die zij zelf aanbieden. Iets met “de klant is koning”…
Tja, ik denk dat je bedoelt dat het belachelijk is dat bedrijven geld durven vragen om hulp te krijgen met zaken die alleen door de provider verholpen kunnen worden. Helaas kan een 0900-nummer dat van tevoren niet bepalen...

Helaas bellen klanten ook wel eens om zaken die niet de schuld van de provider zijn...
Als een klant belt omdat "internet het niet doet" en dat blijkt te liggen aan het feit dat draadloos op hun laptop uitstaat, dan mag de klant daar gewoon voor betalen...
Als klanten bellen dat ze geen signaal hebben en ze hebben tegen alle instructies in de boel op een zelf geklust aansluitpunt hangen in plaats van op hun hoofdaansluiting, dan mag de klant gewoon betalen.

Ik werk zelf bij een helpdesk waar we de mogelijkheid hebben om de kosten van een telefoongesprek aan de klant te vergoeden. Ik bied dat ook regelmatig aan, zonder dat klanten daar zelf expliciet om vragen, maar dan ook alleen als het iets is waar een klant zelf niks mee kan...

Door Tweakers user GenjiBlade, vrijdag 17 december 2010 09:02

Wava schreef op vrijdag 17 december 2010 @ 00:26:
Ziggo precies hetzelfde, monteurs zijn ook gewoon niet aardig en ze berekenen voorrijkosten. Conclusie: Elke ISP faalt of onze eisen zijn te hoog. U mag kiezen.
Ik heb met Ziggo anders nooit problemen gehad.

Verhuizing van afgelopen februari liep als gesmeerd: Alles in 1 Extra met een gratis HD ontvanger gekregen, wat extra zenders erbij gekocht voor de gein, uiteindelijk meteen na het sjouwen van dozen de tv en PC opgezet, alles werkte perfect.
Paar weken terug het idee gehad om voor de wintermaanden Film1 te halen en als t een beetje te doen is gewoon op mn abonnement te laten, geen probleem, kreeg zelfs 10 euro korting voor de eerste 3 maanden om het te proberen.

Binnenkort als t goed is van 50 richting 80 (gratis) en wie weet 100 Mbps (kost geloof ik wel weer extra) gaan :o

Daar kan Cisco (Linksys draadloos router voor laptop van vriendin en de N900) wel wat van leren met hun idiote TS die nergens op sloeg, RMA voor ingediend, dezelfde router defect en al retour gekregen. Uiteindelijk maar zelf gefixt na een hoop geklungel.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 17 december 2010 09:02]


Door Tweakers user Joindry, vrijdag 17 december 2010 10:05

Ik heb zo een telenet ervaring achter de rug, downgraden, extra betalen en toch de originele factuur krijgen. Dan zeggen ze ok dat moet je niet betalen, betaal gewoon het bedrag dat je zou moeten betalen, alles komt in orde. De maand erna, twee facturen plus nog een boete erbij....
Jeezes, het was ene koude dag en ik was slechtgezind, iemand zal ene pauze nodig gehad hebben nadat hij mij aan de lijn kreeg. In ben in het algemeen een heel kalm persoon maar die hulplijnen zijn nog erger dan waterboarding.

Door Tweakers user Ywa, zaterdag 18 december 2010 17:03

... en uiteindelijk hebben we zelf (toen de monteurs weg waren!!) het probleem kunnen oplossen van een foutieve kabel! Hoe verzin je het?! 4 monteurs zien niet dat er een verkeerde kabel in het spel is?
UPC is verantwoordelijk tot aan je huis. Als het signaal daar goed is, dan kan je UPC nergens de schuld van geven. Daarna mag je zelf zorgen voor goede bekabeling.

Door Tweakers user Patecatl, zondag 19 december 2010 12:36

Upc heeft met de extra zenders zoals o.a sfi -channel een interesant pakket,alleen is het helaas duur.
De kwaliteit is ook goed vind ik,en de service was t.o mij altijd correct.

Aan de ene kant is het logies dat er fout op fout volgt,maar het zou niet mogen gebeuren.
Je verwacht dat 1 persoon het voor je in orde maakt.
Niet 5 of 10 personen uiteindelijk.
Hoeveel Upc~ers heb je nodig om een lamp te verwisselen ofzo :+

Reageren is niet meer mogelijk